Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Älykkään sähkölaitteen projekti / Tietokanta /
Tietokanta

Asennetaan Raspberrylle MySQL-tietokantapalvelin ja Pythonin kirjastot, joita tarvitaan MySQL:n käsittelyyn. Asennuksen aikana annetaan MySQL-palvelimen pääkäyttäjän salasana - huomaa, että tämä on nimenomaan tietokantapalvelimen pääkäyttäjän salasana. Sitä käytetään jatkossa tietokannan ylläpidon yhteydessä. Salasanan ei tarvitse olla ja tietoturvasyistä sen ei tulisi olla sama kuin koneen pääkäyttäjän salasana.

sudo apt-get install mysql-server python-mysqldb

Jos asennettaessa tulee virheilmoitus Failed to fetch..., on todennäköisin syy se, että Raspberry pakettitietokanta on vanhentunut. Päivitä tällöin pakettitietokanta komennolla sudo apt-get update

Jos asennettaessa tulee riippuvuusvirheitä (paketteja puuttuu), kokeile asentaa puuttuvat paketit komennolla sudo apt-get -f install ilman pakettien nimiä.

Parissa koulun Raspberryssä on huomattavasti tuoreempi Raspbian-versio, kuin näiden ohjeiden perusteena käytetty 4.1.x (ainakin 4.9.x on tullut vastaan). Uusissa Raspbianeissa tietokantana käytetään MariaDB:tä, joka on toiminnallisesti lähes identtinen MySQL:n kanssa, mutta jonka käyttäjäasetukset ovat oletuksena hieman erilaiset. Kysy tarvittaessa ohjeita minulta.

Tietokantapalvelin käynnistyy asennuksen yhteydessä automaattisesti taustalle. Tarkista käynnistyminen:

ps -ef | grep sql

Mikäli MySQL-prosesseja ei ole käynnissä, käynnistä Raspberry uudestaan ja varmista edellä olevalla komennolla, että tietokantapalvelin on nyt käynnissä.

...jatkuu seuraavalla alasivulla

Lähde: MySQL on Raspberry

Päivitetty 28.8.2022

<<  Viimeiseen
(9) Web-lomake-kyselyn malliratkaisu
Sivu 1/9Seuraava >>
(2) Tietokannan luominen
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi