Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Älykkään sähkölaitteen projekti / Virtuaalikoneen asentaminen /
Virtuaalikoneen asentaminen

Raspberryn ohjelmointia on mahdollista tehdä oikean Raspberry-laitteen lisäksi virtuaalikoneessa. Koronarajoitusten vuoksi käytämme minun osuudessani tätä vaihtoehtoa. Mannen osuudessa värkätään laitteiston kytkentöjen kanssa, jolloin käytetään oikeaa laitteistoa.

Opintojaksolla käytetään virtuaalikonealustana Oraclen VirtualBoxia. Se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on lisensoitu GPL-lisenssillä ja niin ollen maksuttomasti käytettävissä.

Raspberry Pi 3 Model B on toteutettu ARM-prosessorilla. Käyttöjärjestelmänä on oletuksena Raspberry Pi OS (aiemmin nimeltään Raspbian), mutta laitteelle voi asentaa muitakin käyttöjärjestelmiä. VirtualBox ei kuitenkaan tue ARM-prosessorin virtualisointia, joten Raspberry Pi OS ei toimi siinä, vaan virtuaalikoneeseen pitää asentaa sitä varten tehty PC-prosessoreilla toimiva käyttöjärjestelmä Raspberry Pi Desktop.

Linkit vaihteittaisiin ohjeisiin virtuaalikoneen ja käyttöjärjestelmän asentamiseksi ovat tämän sivun vasemmassa laidassa.

Päivitetty 28.8.2022

<<  Viimeiseen
(2) Guest Additions
Sivu 1/2Seuraava >>
(2) Guest Additions
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi