Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Älykkään sähkölaitteen projekti / Raspberry Pi 3 Model B /
Raspberry Pi 3 Model B

Ohjaamallani opintojakson osuudella opiskellaan Raspberryn sovellusohjelmointia Python-kielellä. Aloitetaan kokoamalla laitteisto, tutustutaan GNU/Linux-käyttöjärjestelmään (tässä tapauksessa Raspbianiin) sekä Python-ohjelmointikieleen.

Kolmannen sukupolven Raspberry Pi 3 korvasi Raspberry Pi 2 Model B:n helmikuussa 2016. Tärkeimmät muutokset alkuperäiseen Raspberry Pi 2:een verrattuna ovat:

Yhteiset ominaisuudet Pi 2:n kanssa:

Raspberry Pi 3 on ulkoisesti samanmuotoinen ja -kokoinen kuin aiemmat Pi 2 ja Pi 1 Model B+ ja on yhteensopiva Raspberry Pi 1:n ja 2:n kanssa.

Raspberry Pi 3 Model B soveltuu opiskelu- ja muuhun yleiseen käyttöön. Sulautettaessa Raspberry Pi osaksi omaa projektia tai vaadittaessa erityisen pientä virrankulutusta, kannattaa harkita Pi Zeron tai Model A+:n käyttämistä.

Source: © Raspberry Pi Foundation | Translation to Finnish © Timo Heikkinen | This page is released under a Creative Commons license.

Päivitetty 28.8.2022

<<  Viimeiseen
(4) Käynnistyksen jälkeen
Sivu 1/4Seuraava >>
(2) Laitteistokokoonpano
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi