Tietokoneiden näyttöjä, joissa näkyy kuvaa automaatiolaboratorion laitteistosta. Monitoreiden takana näkyy sama laitteisto kuin kuvissa.

timohei.net / Opintojaksot / Production Automation Project / Siemens S7 -ohjeita / Sekvenssiohjaus FB-lohkolla (TIA Portal V14) /
Sekvenssiohjaus FB-lohkolla (TIA Portal V14)

S7-1200 -logiikoille ei ole erityistä sekvenssiohjelmarakennetta, kuten S7-1500 -logiikoille on. Näillä sivuilla esitellään yksi tapa ohjelmoida sekvenssityyppinen sovellus. Esimerkissä käytetty FB-kirjasto on tehty TIA Portalin versiolla 14, joten se tuskin toimii muilla TIA Portalin versioilla!

Sekvenssiohjauksen voi toteuttaa S7-1200 -logiikoille muillakin tavoilla. Yleisin tapa on käyttää SCL-ohjelmointikieltä ja ohjelmoida kukin askel ehtoineen ja toimenpiteineen lausekemuotoisesti.

Tässä esitetty tapa käyttää siirtorekisteriä, jonka yksittäiset bitit vastaavat yksittäisiä sekvenssin askelia. Kullakin askelbitillä ohjataan kunkin askeleen toimenpiteitä sekä muodostetaan kunkin askeleen etenemisehto, joka talletetaan DWORD-tyyppisen muistipaikan askelkohtaiseen bittiin.

Ohjesivuja voi selailla alareunan linkeistä tai vasemman reunan valikosta.

Päivitetty 1.12.2023

<<  Viimeiseen
(10) SCL-toteutus
Sivu 1/10Seuraava >>
(2) Lisätään OB:t
© Timo Heikkinen | timo piste heikkinen at oamk piste fi